Υπόμνημα “ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ’’ προς Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΔΕΗ

Υπόμνημα “ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ’’ προς Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θεσσαλονίκη, 13 Μαρτίου 2021      ΑΡ. ΠΡΩΤ: 265

Π Ρ Ο Σ:

Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Κυρ. Σκρέκα  Κώστα

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων(ΠΟΕΣΕ)

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης  (ΕΕΘ)

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης

 

Υπόμνημα

ΘΕΜΑ:  “ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ’’

 

Αξιότιμε Υπουργέ,

Οι στιγμές που ζούμε όλοι είναι πρωτόγνωρες! Οι καταγγελίες που λαμβάνει το Σωματείο μας καθημερινά από επιχειρηματίες εστίασης, για διακοπή ηλεκτροδότησης των καταστημάτων τους μέσα στην περίοδο της πανδημίας, είναι πολλές.

Η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπάρ Νομού Θεσσαλονίκης  σας καλεί όπως αναλάβετε πρωτοβουλία άμεσα για την ομαλή συνέχιση της ηλεκτροδότησης στα καταστήματα εστίασης εν μέσω πανδημίας, που παραμένουν κλειστά με κυβερνητική εντολή.

ΑΝ και ΟΤΑΝ ανοίξουν τα  καταστήματά μας, οι συνθήκες εργασίας μας, τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν, αλλά και η καταναλωτική δυνατότητα των πελατών μας, θα συνεχίσουν να  επηρεάζουν αρνητικά την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο κλάδος της εστίασης, είναι ο μοναδικός κλάδος ο οποίος πλήττεται σοβαρά καταμετρώντας μέχρι στιγμής πολλές επαγγελματικές απώλειες, χρέη και έξαρση της ανεργίας.

 

Τα χρέη έχουν ήδη αρχίσει να συσσωρεύονται και μια απλή αναστολή πληρωμών δεν φαίνεται να είναι αρκετή για να βοηθήσει πραγματικά τις επιχειρήσεις να αντέξουν άλλη μία οικονομική κρίση.

Οι άνθρωποι της εστίασης θυσιάζονται για την επιβίωσή τους.

 

Η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπάρ Νομού Θεσσαλονίκης  σας παρακαλεί όπως εξετάσετε τις ακόλουθες προτάσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης:

  Να σταματήσει ο ΔΕΔΔΗΕ και όλες οι εταιρείες παροχής ενέργειας, τις διακοπές  ηλεκτροδότησης και τις απενεργοποιήσεις των μετρητών από τα καταστήματα εστίασης μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

   Ιδιαίτερους διακανονισμούς οφειλόμενων λογαριασμών μόνο για τα καταστήματα εστίασης, από όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας.

 ➢  Αφαίρεση των Δημοτικών Τελών από όλους τους λογαριασμούς και από όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας, για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστά τα καταστήματα εστίασης με κυβερνητική εντολή.

 

Η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπάρ Νομού Θεσσαλονίκης  προσπαθώντας να σας μεταφέρει την αγανάκτηση του κλάδου μας, σας ενημερώνει πως οι προαναφερόμενες και καθόλα αναγκαίες ανακουφιστικές  προτάσεις – λύσεις προς τις επιχειρήσεις εστίασης, θα βοηθήσουν ως προς την επιβίωσή τους, μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα.

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση, την αντιμετώπιση και την συνεργασία μας!

 


ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ(Αίτηση Μέλους) ΔΩΡΕΑΝ κάνοντάς μας πιο ισχυρούς για να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας.

 

                      Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΦΙΛΟΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΕΠΙΤΡΟΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

 

 

 

 

Αριστοτέλους 3  Θεσσαλονίκη,  Τ.Κ. 544 53     Τηλ: 2310 943106  & 6983793454

 E-mail: enosiestcafebar@gmail.com      Website: https://www.enosiestcafebar.gr/

Spread the love
/ Χωρίς κατηγορία

About the Author