Ανοίγουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση από 6 Ιουνίου

ANOIGMA

Ανοίγουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση από 6 Ιουνίου

                      ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ»

Αγαπητά μέλη,
Σύμφωνα με την παρουσίαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ.
Νίκου Παπαθανάση, για τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων
και την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους ΚΑΔ της
οικονομίας μας, σας γνωρίζουμε τις δραστηριότητες και τους κανόνες λειτουργίας
των οικονομικών φορέων που επανεκκινούν κατά τα τελικά στάδια επαναφοράς
της οικονομικής δραστηριότητας.
Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 6 Ιουνίου επιτρέπεται :
 η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους
 η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία
 η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο και από κυλικείο γηπέδων
 η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις,
 οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο
Την Δευτέρα 8 Ιουνίου, επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται:
 από καφενείο, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια
 από κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ
 από καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ)
 από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο
 από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ και
 από κέντρο διασκέδασης ντισκοτέκ
Όλοι οι οικονομικοί φορείς επαναλειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες
λειτουργίας.

Για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων
υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ισχύουν τα εξής:
 Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση
του ενός (1) πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
 Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για την λειτουργία των υπαιθρίων και
ημιυπαιθρίων χώρων
 Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την
διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.
 Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε
πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να
έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των
προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές
πέτασμα
 Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5
μέτρα.
 Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.
Τέλος, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των παραλιών,
λειτουργούν ως προς την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, σύμφωνα με τους
κανόνες που ισχύουν στην εστίαση.
Επίσης, σ’ αυτούς τους χώρους επιτρέπεται:
 η πώληση αλκοόλ
 η αναμετάδοση μουσικής και
 η παρασκευή φαγητού.
Συστήνεται η αποφυγή διοργάνωσης εκδηλώσεων που μπορούν να προκαλέσουν
συνάθροιση κοινού και συνωστισμό.
Συνολικά, στο 6ο και το 7ο στάδιο επανεκκίνησης της οικονομίας από τις 6 Ιουνίου
έως την 1η

Ιουλίου, επιστρέφουν στην εργασία τους 89.000 εργαζόμενοι δηλαδή
το 13% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή και
επαναλειτουργούν 63.000 επιχειρήσεις δηλαδή το 24% των επιχειρήσεων που
είχαν τεθεί σε αναστολή.

 

ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συμπληρώστε τη φόρμα (Αίτηση Μέλους) ΔΩΡΕΑΝ στο Site https://www.enosiestcafebar.gr/ κάνοντάς μας πιο ισχυρούς για να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Φιλοκώστας Ιωάννης
Ιπποκαμπος Φιλοκωστας )

Ο Γενικός Γραμματέας Επιτροπίδης Μιχάλης
Mixalis Epitropidis

Spread the love
/ Χωρίς κατηγορία

About the Author