Ψήφισμα προς την κυβέρνηση από 38 Δήμους της Π.Ε.Δ.Κ.Μ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας)

τελικο1

Ψήφισμα προς την κυβέρνηση από 38 Δήμους της Π.Ε.Δ.Κ.Μ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

  • Θέμα: Ψήφισμα με τα αιτήματα της Ένωσης προς τον κ. Πρωθυπουργό και τους κ. Υπουργούς.
Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 το Σωματείο Εστιατόρων-Ψητοπωλών & Καφέ-Μπαρ Ν. Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων του Ν. Θεσσαλονίκης, με σκοπό να προωθήσουν το αίτημα του Σωματείου μας προς την κυβέρνηση ώστε να ληφθούν μέτρα που θα μπορεί η εστίαση να βγει ζωντανή και με λιγότερες απώλειες από αυτή την πανδημία.
Καταφέραμε να υπερψηφιστεί ομόφωνα το αίτημά μας
και γι αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
:
  • Τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη για την πολύτιμη στήριξή του και το κάλεσμα στην τηλεδιάσκεψή τους ώστε να ακουστούν τα αιτήματά μας, όπως και όλους τους δημάρχους της Π.Ε.Δ.Κ.Μ.
  •  Τον Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την άμεση ανταπόκριση και την πρωτοβουλία του να συμμετέχει και η Ένωση στη τηλεδιάσκεψη.
  • Τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων του Νομού Θεσσαλονίκης κ. Κώστα Ιακώβου για την πολύτιμη υποστήριξη των αιτημάτων μας.
Τα αιτήματά μας προς την κυβέρνηση που θα προωθήσει και η Π.Ε.Δ.Κ.Μ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας): Πατήστε εδώ
1) α. Επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών ( αυτασφάλισης) των επιχειρηματιών του μηνός Νοεμβρίου μέχρι 30 Απριλίου 2021.
β. Επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας και των αναστολών, επιδότηση 100% των μη μισθολογικών εισφορών και 30% του μισθολογικού κόστους (κοστολογείται με 534 ευρώ μέσο όρο) ώστε να διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας τουλάχιστον μέχρι 30 Απριλίου 2021.
2) Επιδότηση 100% του ενοικίου για όσο διάστημα το κατάστημα είναι κλειστό με κρατική εντολή και κατά το άνοιγμα της εστίασης, επιδότηση του 40% του ενοικίου μέχρι 30 Απριλίου 2021.
3) Ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης των επιχειρηματιών με μη επιστρεπτέα προκαταβολή, ύψους κατ’ ελάχιστον του ποσού των 2000 ευρώ το μήνα για πληρωμές όλων των υποχρεώσεων παγίων δαπανών (ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, συνδρομητικά κανάλια, τηλεπικοινωνίες, πνευματικά δικαιώματα, ενοίκιο πρώτης κατοικίας, διασφάλιση της επιβίωσης των ιδίων, των οικογενειών τους, των επιχειρήσεών τους και άλλες πολλές υποχρεώσεις που τρέχουν καθημερινά) ως 30 Απριλίου 2021.
4) «Πάγωμα» αναστολής ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ και των ιδιωτικών παρόχων ενέργειας σε καταστήματα εστίασης έως 30 Απριλίου 2021.
5) Απαλλαγή από το δημοτικό τέλος κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και του τέλους 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων με κυβερνητική απόφαση για το πρώτο εξάμηνο του 2021 και 50% έκπτωση για το δεύτερο εξάμηνο με ισότιμη οικονομική ανταποδοτική ενίσχυση προς τους Δήμους.
.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 38 ΔΗΜΟΥΣ

Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Π.Ε. Ημαθίας

Π.Ε. Κιλκίς

Π.Ε. Πέλλας

Π.Ε. Πιερίας

Π.Ε. Σερρών

Π.Ε. Χαλκιδικής

__________________________

 

Ο Πρόεδρος                                                                              
Φιλοκώστας Ιωάννης                                                                    
.
Ο Γενικός Γραμματέας
Επιτροπίδης Μιχάλης 

 

Αριστοτέλους 3  Θεσσαλονίκη,  Τ.Κ. 544 53     Τηλ: 2310 943106  & 6983793454

E-mail: enosiestcafebar@gmail.com      Website: https://www.enosiestcafebar.gr/

Spread the love
/ Χωρίς κατηγορία

About the Author