ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ για την απαλλαγή στο 100% των τελών κοινοχρήστου

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΟΕΕΘ2

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ για την απαλλαγή στο 100% των τελών κοινοχρήστου

Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2021

Μετά από σχετικό αίτημα της ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                προς την Ο.Ε.Ε.Θ.


Π Ρ Ο Σ:

Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη

Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

 

Κοινοποίηση:

Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη

 

Θέμα: Αίτημα της Ο.Ε.Ε.Θ. για την επαναφορά και την παράταση της ισχύος του Νόμου Υπ. Αριθμ. 4688/2020

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με ένα θέμα το οποίο αφορά κατά κύριο λόγο τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Όπως γνωρίζετε, η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας, μας αφορά εξίσου καθώς έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα μας αλλά και τους ρυθμούς στους οποίους λειτουργούσε μέχρι πριν από ένα χρόνο περίπου το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Όταν λοιπόν το περασμένο Μάιο ξεκίνησε σταδιακά η επανεκκίνηση της αγοράς μετά από το πρώτο lockdown δημοσιεύτηκε και ο Νόμος Υπ. Αριθμ. 4688/2020 που αφορά τις «Ειδικές μορφές τουρισμού, διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη και άλλες διατάξεις». Το άρθρο 65 του συγκεκριμένου νόμου αναφέρεται αποκλειστικά στις ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ). Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο και δεδομένης της ανάγκης τήρησης των αποστάσεων για λόγους πρόληψης και μη εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 παραχωρούνταν σε όλα αυτά τα καταστήματα ο διπλάσιος κοινόχρηστος χώρος για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους από αυτόν που τους αναλογούσε σύμφωνα με την αρχική τους άδεια έως τις 30.11.2020.

Ο συγκεκριμένος νόμος ήταν ακόμη μια απόδειξη πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης στη μάχη της με το «αόρατο εχθρό» ήταν και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς ο μεγάλος ασθενής αυτής της πανδημίας αναμφισβήτητα είναι ο τουρισμός και η εστίαση.

Αυτή τη στιγμή διανύουμε ακόμη το δεύτερο lockdown, η υγειονομική κρίση στη χώρα δεν έχει καταλαγιάσει και είναι άγνωστο πλέον το πότε θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Μέσα από την αδιάκοπη επικοινωνία που διατηρεί η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης με τα διάφορα Σωματεία – Μέλη της γίνεται αντιληπτό ότι καθημερινά είναι ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη όχι μόνο της επίλυσης των τρεχόντων προβλημάτων αλλά και της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν και πάλι την επανεκκίνηση της αγοράς.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και αυτή της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης η οποία μας απέστειλε εγγράφως σχετικό αίτημα το οποίο υιοθετήθηκε αμέσως από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.

 

Για τον λόγο αυτό αιτούμαστε:

  1. Την άμεση επαναφορά του συγκεκριμένου νόμου και την εφαρμογή του έως και τις 31.12.2021 και

  2. Την απαλλαγή στο 100% των τελών κοινοχρήστου χώρου που αφορούν τη συνολική επιφάνεια (κοινόχρηστου χώρου) όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι και τις 31.12.2021.

Ολοκληρώνοντας, εκ μέρους του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.) κ. Κωνσταντίνου Ιακώβου αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής θα σας παρακαλούσαμε θερμά να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τη συγκεκριμένη επιστολή η οποία θα βοηθούσε χιλιάδες επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν και να επανακάμψουν άμεσα.

 

Τέλος, παραμένουμε στη διάθεσή σας για το καθετί σχετικό και εν αναμονή των ενεργειών σας.

Με Εκτίμηση,

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ο.Ε.Ε.Θ.

Ο Πρόεδρος  Ιακώβου Κωνσταντίνος

Ο Γεν. Γραμματέας  Τσορμπατζηκωστής Γεώργιος

 

 

 


 

 

ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ(Αίτηση Μέλους) ΔΩΡΕΑΝ κάνοντάς μας πιο ισχυρούς για να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας.

 

                      Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΦΙΛΟΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΕΠΙΤΡΟΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

 

 

 

 

Αριστοτέλους 3  Θεσσαλονίκη,  Τ.Κ. 544 53     Τηλ: 2310 943106  & 6983793454

 E-mail: enosiestcafebar@gmail.com      Website: https://www.enosiestcafebar.gr/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love
/ Χωρίς κατηγορία

About the Author