Στη δίκη κατά της ΔΕΗ η ΓΣΕΒΕΕ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

dei-2-1024×838-1

Στη δίκη κατά της ΔΕΗ η ΓΣΕΒΕΕ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Για το σοβαρό πλήγμα που δέχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω των τεράστιων αυξήσεων στην  ενέργεια και της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και με στόχο  τον περιορισμό των συνεπειών, το Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ με την υπ. αρ. 6 ομόφωνη απόφαση κατά την  συνεδρίασή του την Κυριακή 22/05/2022, αποφάσισε την συμμετοχή της ΓΣΕΒΕΕ με την άσκηση πρόσθετης  παρέμβασης υπέρ ΕΚΠΟΙΖΩ και ΙΝ.ΚΑ στη δίκη κατά της ΔΕΗ και των καταχρηστικών πρακτικών που  αφορούν στην ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία έχει προσδιοριστεί για την 1ηΙουνίου 2022 στο  Πρωτοδικείο Αθηνών.

Προκειμένου να ενημερωθείτε για τα ειδικά νομικά ζητήματα σχετικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και για  τις δυνατότητες ομαδικών αγωγών, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας  (ΓΣΕΒΕΕ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) συνδιοργανώνουν την Δευτέρα 30/05/2022 και  ώρα 17.00 ενημερωτική τηλεδιάσκεψη, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι Νομικοί Σύμβουλοι  των Ομοσπονδιών και Σωματείων.

Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει μέσω Webex και για την συμμετοχή των Νομικών Συμβούλων ο σύνδεσμος είναι :

https://e-meeting.webex.com/e-meeting/j.php?MTID=mfbe81e7ad59ad425e664adc8e26cd47b Meeting number: 2741 148 3226

Password: 3005

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την κάμερα και το μικρόφωνο σε  περίπτωση που επιθυμούν να τοποθετηθούν.

Την ενημέρωση των Νομικών Συμβούλων θα πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου  Αθηνών, οι Νομικοί εκπρόσωποι της ΕΚΠΟΙΖΩ και του ΙΝ.ΚΑ και οι Νομικοί Σύμβουλοι της ΓΣΕΒΕΕ και  του ΕΕΑ.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι, ήδη έχουμε καταθέσει στους αρμόδιους Υπουργούς τις προτάσεις μας για την  λήψη άμεσων μέτρων που θα αντιμετωπίσουν στη ρίζα του το πρόβλημα των αυξήσεων στην ενέργεια και  των επιπτώσεων της :

  1. Η Αναδρομική επιστροφή του 60% της αύξησης των λογαριασμών ρεύματος που ανακοινώθηκε για  τα νοικοκυριά να ισχύσει και για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ξέρουμε μάλιστα ότι ο στόχος  της αναίρεσης των αυξήσεων που επιβλήθηκαν το 2022 δεν επιλύει το πρόβλημα, καθώς οι  ανατιμήσεις ξεκίνησαν με το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021. Παρόλα αυτά η επέκταση του  μέτρου στις επιχειρήσεις αυξάνει τον κύκλο των ευεργετούμενων.
  2. Νομοθετική κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ώστε να διαφυλαχθούν νοικοκυριά και  επιχειρήσεις από αθέμιτες πρακτικές των παρόχων.
  3. Σταθερή τιμή κιλοβατώρας για τρεις τουλάχιστον μήνες, από τις εταιρείες ενέργειας, ώστε να  διευκολύνεται ο προγραμματισμός των επιχειρήσεων.
  4. Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της τιμής του ρεύματος, που να αντανακλά το κόστος του κάθε  επιμέρους παραγωγού κι όχι μόνο του ακριβότερου.
  5. Διεκδίκηση προσωρινής έστω αναστολής της λειτουργίας του χρηματιστηρίου δικαιωμάτων ρύπων  και των σχετικών επιβαρύνσεων για την λιγνιτική παραγωγή.
  6. Επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, κατόπιν αναγκαίων περιβαλλοντικών αναβαθμίσεων,  για όσο καιρό αρκούν τα αποθέματα λιγνίτη της Ελλάδας.
  7. Νομοθετική παρέμβαση για απαγόρευση των αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος όσο τουλάχιστον  διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

______________________

 


 

ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ(Αίτηση Μέλους) ΔΩΡΕΑΝ κάνοντάς μας πιο ισχυρούς για να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας.

 

                      Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΦΙΛΟΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΕΠΙΤΡΟΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

 

 

 

 

 

Αριστοτέλους 3  Θεσσαλονίκη,  Τ.Κ. 544 53     Τηλ: 2310 943106  & 6983793454

 E-mail: enosiestcafebar@gmail.com      Website: https://www.enosiestcafebar.gr/

Spread the love
/ Χωρίς κατηγορία

About the Author