Τηλεδιάσκεψη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχε ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ & ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Τ ΣΥΡΙΖΑ1

Τηλεδιάσκεψη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχε ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ & ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνάντηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, είχε το Σάββατο 11 Απριλίου  με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλων & Καφέ Μπάρ Ν. Θεσσαλονίκης Ιωάννης Φιλοκώστας προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  ο κλάδος της εστίασης από την κρίση του κορονοϊού και τους φόβους για την επόμενη μέρα.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε:

.α) Έκτακτο επίδομα 800 € Δικαιούχοι πρέπει να είναι όλες οι επιχειρήσεις ανεξάρτητα του αριθμού εργαζομένων μιας και με κρατική απόφαση έχει ανασταλεί η λειτουργία του καταστήματός τους.

.β) Επιδότηση του ενοικίου για το διάστημα της αναστολής λειτουργίας στο σύνολο του και από λήξη συναγερμού COVID-19 επιδότηση του 40% του ενοικίου μέχρι 31/8/2020 σε όλο το κλάδο(και στις πληττόμενες επιχειρήσεις μιας και που έχουν χάσει το 60% του τζίρου τους)

.γ)  Ένταξη και των επαγγελματιών στην μείωση κατά 40% για το ενοίκιο πρώτης κατοικίας

.δ)  Ένταξη του Κλάδου στα χρηματοδοτικά εργαλεία ρευστότητας για την επανεκκίνησή του.

.ε) Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων μετά την λήξη της πανδημίας για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών.

 

Εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε η ανάγκη να παρθούν μέτρα για τους εργαζόμενους που έχουν μείνει εκτός του επιδόματος, ενώ -μεταξύ άλλων- προτάθηκε η ενίσχυση με ένα πακέτο ύψους 200 εκατ. ευρώ για κοινωνικό τουρισμό καθώς και με voucher τα οποία θα κατευθυνθούν σε διάφορες ομάδες πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι, νέοι κ.α. ώστε να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.

 

Στη συνάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ πήραν μέρος

οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης,

Χρήστος Γιαννούλης,

Κώστας Ζουράρις,

Κατερίνα Νοτοπούλου,

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

και Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος.

 

Η συνάντηση είναι μία από σειρά πραγματοποιημένων επαφών με Υπουργούς, βουλευτές και με τηλεοπτικά κανάλια ώστε να ακουστούν τα αιτήματά μας στην Κυβέρνηση.

 

ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συμπληρώστε τη φόρμα (Αίτηση Μέλους) ΔΩΡΕΑΝ στο Site https://www.enosiestcafebar.gr/ κάνοντάς μας πιο ισχυρούς για να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Φιλοκώστας Ιωάννης                                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας Επιτροπίδης Μιχάλης
Ιπποκαμπος Φιλοκωστας )                                                                                                                   ( Mixalis Epitropidis

 

 

Spread the love
/ Χωρίς κατηγορία

About the Author