ΥΠΟΜΝΗΜΑ στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ για τους ΑΝΕΜΟΦΡΑΚΤΕΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΕΜΟΦΡΑΚΤΕΣ1. ΦΩΤΟ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ για τους ΑΝΕΜΟΦΡΑΚΤΕΣ

 

ΑΡ.  ΠΡΩΤ: 281      29 Οκτωβρίου 2021

 

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ   1921

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

                                                ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

                                                           Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη

                                                           Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη

 

Θέμα: Ανεμοφράκτες – Υαλοπετάσματα

 

Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να αναδείξουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης και να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις.

Στην εστίαση δραστηριοποιούνται σήμερα 82.000 επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περί τους 350.000 εργαζόμενους και περισσότερα από 100.000 συμβοηθούντα μέλη των οικογενειών μας.

Παρά την ζοφερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, θεωρούμε ότι προτεραιότητα έχει η προστασία της δημόσιας υγείας και ακολούθως,  η επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται  από αυτήν.

Με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου τον Νοέμβριο του 2018 οι επιχειρηματίες της εστίασης προέβησαν στην αγορά υαλοπετασμάτων δαπανώντας χιλιάδες ευρώ ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν και τους εξωτερικούς χώρους, για τους καπνίζοντες.

Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν αυτή την στιγμή, με τον περισσότερο κόσμο να επιλέγει τον εξωτερικό χώρο, διότι το 50% είναι ανεμβολίαστοι ή καπνίζοντες, οι επιχειρηματίες της εστίασης που δεν είχαν αγοράσει υαλοπετάσματα το 2018, προέβησαν σε αγορά τον Οκτώβριο του 2021 για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν αυτή την στιγμή, δαπανώντας χιλιάδες ευρώ σε υαλοπετάσματα ύψους 1,50εκ. εως 1,70εκ.

Με την ανάρτηση του τελευταίου ΦΕΚ την 24η Οκτωβρίου 2021 κατά του Covid-19 ( Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 66436 ) και την απόφαση ( τα προστατευτικά από τον άνεμο ύψους μέχρι και ενός μέτρου και τριάντα εκατοστών (1,3) από το δάπεδο του χώρου) , βρίσκει όλους τους επιχειρηματίες, από την μία μέρα στην άλλη,  εκτεθειμένους ως προς το νόμο και την επιβολή προστίμων και σφράγισης των καταστημάτων τους.

Είναι άδικο για τους επιχειρηματίες που έχουν ήδη στην κατοχή τους υαλοπετάσματα , να δαπανήσουν εκ νέου υπέρογκα ποσά για την αγορά νέων , μόνο και μόνο για την διαφορά λίγων εκατοστών.

 

Πρόταση μας είναι:

  • Οι ανεμοφράκτες να είναι στο ύψος του 1,70
  • Ο ανεμοφράκτης να μην εφάπτει με την οροφή – τέντα και να υπάρχει κενό τουλάχιστον  70 εκατοστά.

 

Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και καταστροφικός για πολλούς επαγγελματίες μιας και οι καιρικές συνθήκες δεν θα επιτρέπουν να φιλοξενούν πελάτες στους εξωτερικούς χώρους αλλά και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και του αερίου που έχουν πάρει μεγάλες αυξήσεις θα καθιστούν ασύμφορη την λειτουργία των εξωτερικών χώρων ενός καταστήματος.

 

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Ολοκληρώνοντας, εκ μέρους τόσο του Προέδρου της Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών & Καφέ Μπαρ Ν. Θεσσαλονίκης αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, επιθυμούμε να λάβετε υπόψη σας την παρούσα επιστολή καθώς μοναδικό μας μέλημα είναι η πρόταση και η υπεράσπιση θέσεων που αποσκοπούν προς όφελος όλων και ειδικά αυτές τις στιγμές που η χώρα μας πραγματικά το χρειάζεται. Παραμένουμε στη διάθεσή σας και ευελπιστούμε ότι οι αντίστοιχες ενέργειες θα ληφθούν από μέρους σας.

 

Με Εκτίμηση,   

Εκ μέρους του Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΦΙΛΟΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    ΕΠΙΤΡΟΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

__________________

Συνεργάτες:


 

ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ(Αίτηση Μέλους) ΔΩΡΕΑΝ κάνοντάς μας πιο ισχυρούς για να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας.

 

                      Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΦΙΛΟΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΕΠΙΤΡΟΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

 

 

 

 

 

Αριστοτέλους 3  Θεσσαλονίκη,  Τ.Κ. 544 53     Τηλ: 2310 943106  & 6983793454

 E-mail: enosiestcafebar@gmail.com      Website: https://www.enosiestcafebar.gr/

 

Spread the love
/ Χωρίς κατηγορία

About the Author