Επείγουσα ανακοίνωση για κορωνοϊό

111223

Επείγουσα ανακοίνωση για κορωνοϊό

Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι στιγμές που διανύουμε είναι πρωτόγνωρες, οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και οι καταστάσεις που έχουμε όλοι να διαχειριστούμε είναι ιδιαίτερα απαιτητικές , για τον λόγο αυτόν συνιστούμε πάνω από όλα ψυχραιμία.

Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα είναι η υγεία του προσωπικού, των πελατών και των οικογενειών μας.

Η υγεία και το κοινό καλό είναι πέρα και πάνω από όλα και αυτό πιστεύουμε είναι κάτι στο οποίο δεν χωράει διαφωνίες και ενστάσεις.

Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις με ψυχραιμία και σοβαρότητα και είμαστε έτοιμοι να τηρήσουμε κάθε απόφαση που θα πάρει η συντεταγμένη πολιτεία και οι υγειονομικές υπηρεσίες προς όφελος  της δημόσιας υγείας.

Επιστολή του προς το πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Υγείας και Εργασίας

έστειλαν:

η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης

το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων

και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

και ζητάμε από την κυβέρνηση

1. Αναστολή των δημοπρασιών όλων των ακινήτων (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι).

2. Πάγωμα των δανείων στις μικρομεσαίες και ατομικές επιχειρήσεις.

3. Να μη γίνει καμία διακοπή παροχής από τις ΔΕΚΟ λόγω οφειλών σε μικρομεσαίες και ατομικές επιχειρήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

4. Μείωση κατά 50% στα ενοίκια των μικρομεσαίων και ατομικών επιχειρήσεων προς τρίτους που θα επιβληθεί με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

5. Απαλλαγή όλων των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο που σχετίζονται με τρέχουσες υποχρεώσεις π.χ. ΕΦΚΑ ελευθέρων επαγγελματιών, ΕΦΚΑ εργοδοτών.

6. Να ληφθεί άμεσα ειδική μέριμνα για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών.

7. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που ήδη έχει ανασταλεί η λειτουργία τους όπως για παράδειγμα: σχολικά κυλικεία, ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί και παιδότοποι καθώς και για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις στις οποίες μπορεί να επιβληθεί η αναστολή της λειτουργίας τους, να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές τους από κονδύλια του Δημοσίου Τομέα της χώρας για το διάστημα που θα τελούν εκτός λειτουργίας. Όπως επίσης να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους υπαλλήλους όλων αυτών των κλάδων.

8. Απαλλαγή ή αναστολή των πληρωμών σε Δημοτικά Τέλη και λοιπούς Δημοτικούς Φόρους.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΟΕΕΘ,και δια του προέδρου κ. Κώστας Ιακώβου

τα συγκεκριμένα μέτρα είναι δίκαια και αναγκαία για την «ανάσα» του επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης

και ζητείται «να υλοποιηθούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα προκειμένου να στηριχθούν οι πληγείσες ατομικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρις ότου εξομαλυνθεί η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες».

Αγαπητοί συνάδελφοι

συνιστούμε ψυχραιμία, υπομονή και είμαστε βέβαιοι ότι θα βγούμε σύντομα από αυτήν την κρίση!

 

          Facebook:   ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ & ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                     

Συμπληρώστε τη φόρμα (Αίτηση Μέλους)  στο Site κάνοντάς μας πιο ισχυρούς για να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας.

 

Ο Πρόεδρος Φιλοκώστας Ιωάννης                                                                             Ο Γενικός Γραμματέας Επιτροπίδης Μιχάλης

 

 

 

 

 

Spread the love
/ Χωρίς κατηγορία

About the Author