Η Ένωση
Η Ένωση εστιατόρων ψητοπολων νομού Θεσσαλονίκης Ιδρύθηκε το 1921.
Τελευταία τροποποίηση καταστατικού αρ. 426/15-3-1972
Η Ένωση Εστιατόρων – Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης είναι ένας μη εμπορικός οργανισμός με στόχο την επικοινωνία και τη δικτύωση μεταξύ των μελών της. Η ένωση έχει συνολικά 800 μέλη,ανήκει στο Δευτεροβάθμιο Όργανο Π.Ο.Ε.Σ.Ε και στην Ομοσπονδία Εμπρόρων Επαγγελματιών Ν. Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ άλλων η Ένωση στο παρελθόν έχει συμμετάσχει στο έργο LIFE + “BIOFUELS-2G”, μιας και τα μέλη της είναι σημαντικοί παραγωγοί των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων (τηγανέλαια) και ενδιαφέρονται για τη διερεύνηση νέων και φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων διάθεσης τους και, ει δυνατόν, της ανακύκλωσης τους.
Φιλοκώστας Ιωάννης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα για όλα τα γούστα και πάντα με φρέσκα υλικά. Θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από πολύ νόστιμες επιλογές σε ψάρι και σε κρέας. Η διακόσμηση είναι λιτή και απέριττη δημιουργώντας μια ατμοσφαίρα θαλπωρής. Στο χώρο κυριαρχούν οι αποχρώσεις του μπλε και του άσπρου.
Καρακάση 75, 2310 943106, 6936990260
Παπαδόπουλος Παναγιώτης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σπεσιαλιτέ τις νοστιμιές στη σούβλα. Μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες και ορεκτικά και εξαιρετικά ενημερωμένη λίστα κρασιών. Η διακόσμηση του χώρου , που διατίθεται και για συνεστιάσεις, κινείται σε κλασικές γραμμές.
Θεμιστοκλή Σοφούλη 97, 2310 924585, 6946537087
Επιτροπίδης Μιχάλης
Ένα μοντέρνο στέκι για κάθε ηλικία και γούστο. Εξυπηρετεί από νωρίς το πρωί σερβίροντας καφέ και υπέροχα μικρογράμματα όπως σαλάτες και Burgers μέχρι αργά το βράδυ για πότο μοντέρνα ελληνική μουσική.
Μακρυγιάννη 39, Άνω Ηλιούπολη, 2310 609936, 6983 793454
Μαυρομάτη Δέσποινα
“ΖΥΘΟΣ” η πρώτη μπυραρία στην Ελλάδα από το 1990.
“ΝΤΌΡΕ ΖΥΘΟΣ” το παλιότερο εν ζωή στέκι στην θεσσαλονίκη, από το 1908 “μεσογειακά ζυθεστιατόρια”
Κατούνη 5 Λαδάδικα, 2310 540284 & Τσιγογιάννη 7, Λευκός Πύργος 2310 279010, 6973349800