ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ – ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΡΑ ή ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 100% ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΤΟΥΣ

ergasiaka

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ – ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΡΑ ή ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 100% ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΤΟΥΣ

. Επιτέλους εκεί στην κυβέρνηση κάποτε πρέπει να συνεννοηθείτε, το Υπουργείο ανάπτυξης λέει 25% της δυναμικής του καταστήματος εστίασης και το Υπουργείο εργασίας 100% του προσωπικού.

π.χ. ( σε ένα κατάστημα 100τμ – 50τμ μέσα 50τμ έξω, απαγορεύουν το μέσα και στο έξω με τις αποστάσεις εκμεταλλεύονται το μισό, 25% δηλαδή επι του συνόλου ).

. 1000 μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη δεν ανοίξανε καθόλου γιατί δεν έχουν εξωτερικό χώρο και η κυβέρνηση τους επιβάλλει να βγάλουν το προσωπικό από την αναστολή και να τους πληρώνουν κανονικά!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ



 

Για τον μήνα Μάιο 2021 ισχύουν δύο κριτήρια επιλεξιμότητας για την υπαγωγή στο μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων:

1. Οι επιχειρήσεις που  λειτουργούν ή και έχουν επιτρεπόμενες δραστηριότητες μπορούν να θέτουν σε αναστολή ΜΟΝΟ συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους των οποίων το ωράριο εργασίας εβδομαδιαίως είναι τουλάχιστον 16 ώρες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ κατά την 29/4/2021.

 

Ειδικότερα ισχύουν τα ακόλουθα:

2. Για τις επιχειρήσεις– εργοδότες που ανήκουν στον κλάδο της Εστίασης

Οι επιχειρήσεις– εργοδότες που ανήκουν στον κλάδο της Εστίασης  μπορούν να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, των οποίων δεν θα απαιτηθεί η εργασία κατά την λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών τον Μάιο.

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να έχουν προσληφθεί έως και την 31/01/2021.

Για τις επιχειρήσεις του κλάδου αυτού ισχύει το κριτήριο που αφορά το  όριο των 16 ωρών εβδομαδιαίως, εξαιρουμένων των εργαζομένων που παρέχουν καλλιτεχνικές υπηρεσίες των οποίων δεν επιτρέπεται η παροχή.



 

Διαφήμιση:

Απεντομώσεις – Απολυμάνσεις – Μυοκτονίες < BLACK SIGMA Ο.Ε. 

Προσφορά

Προς τα μέλη της Ένωσης Εστιατόρων – Ψητοπωλών – Καφέ-Μπαρ Ν. Θεσσαλονίκης

Πατήστε στην εικόνα να δείτε την προσφορά


 

ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ(Αίτηση Μέλους) ΔΩΡΕΑΝ κάνοντάς μας πιο ισχυρούς για να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας.

 

                      Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΦΙΛΟΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΕΠΙΤΡΟΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

 

 

 

 

 

Αριστοτέλους 3  Θεσσαλονίκη,  Τ.Κ. 544 53     Τηλ: 2310 943106  & 6983793454

 E-mail: enosiestcafebar@gmail.com      Website: https://www.enosiestcafebar.gr/

 

Spread the love
/ Χωρίς κατηγορία

About the Author