Νέο «πακέτο» μέτρων στήριξης της εστίασης ζητούν από την κυβέρνηση οι επαγγελματίες του κλάδου

Νέο «πακέτο» μέτρων στήριξης της εστίασης ζητούν από την κυβέρνηση οι επαγγελματίες του κλάδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο «πακέτο» μέτρων στήριξης της εστίασης ζητούν από την κυβέρνηση οι επαγγελματίες του κλάδου

Εκατό ημέρες μετά την επανεκκίνηση στο χώρο της εστίασης, δυστυχώς τίποτα δεν είναι όπως πριν.

Πολλά καταστήματα δεν επαναλειτούργησαν και όσα επέστρεψαν στην κανονικότητα, είδαν το τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα, φτάνοντας και τα 100 ευρώ την ημέρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες του κλάδου να μην είναι συνεπείς ως προς τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Τα μέτρα που έλαβε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, αν και έδωσαν μια ανάσα στους επαγγελματίες, δεν κατάφεραν να τονώσουν την ήδη ασθμαίνουσα αγορά.

Έστω και τώρα, καλούμε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων του κλάδου της εστίασης, τα οποία θεωρούμε ότι θα ενισχύσουν τη ρευστότητα.

Ειδικότερα, ζητούμε την οριζόντια μείωση του ΦΠΑ στο 6% ώστε από την μείωση να επωφεληθούν, τόσο οι επαγγελματίες, όσο και οι καταναλωτές.

Επιπλέον, είναι ανάγκη να συσταθεί ένας οργανισμός για τα πνευματικά δικαιώματα που θα τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού και όχι να λειτουργούν δύο συναρμόδιοι φορείς, οι οποίοι έχουν ως μοναδικό έργο να απομυζούν τα λιγοστά έσοδα των επιχειρηματιών της εστίασης.

Η ρευστότητα μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής και η αναζήτηση άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων και όχι σε μορφή δανεισμού, μέσω τραπεζών.

Επίσης, η κάλυψη κατά 100% των εργασιακών και κατά 50% των μισθολογικών εισφορών από το κράτος, θα συμβάλλει στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.

Συνεπώς, η λήψη επιπλέον μέτρων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελεί και έμμεση στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Διότι, χωρίς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συμπληρώστε τη φόρμα (Αίτηση Μέλους) ΔΩΡΕΑΝ στο Site https://www.enosiestcafebar.gr/ κάνοντάς μας πιο ισχυρούς για να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Φιλοκώστας Ιωάννης
Ιπποκαμπος Φιλοκωστας )

Ο Γενικός Γραμματέας Επιτροπίδης Μιχάλης
Mixalis Epitropidis

Spread the love
/ Χωρίς κατηγορία

About the Author