Σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκο παρουσία και του υφυπουργού Εσωτερικών Στ. Καλαφάτη, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και με την ηγεσία της ΕΛΑΣ είχε ο γεν. γραμματέας εστίασης Θεσ/νικης Επιτροπίδης Μιχάλης

ΜΕΓΑΡΟ

Σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκο παρουσία και του υφυπουργού Εσωτερικών Στ. Καλαφάτη, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και με την ηγεσία της ΕΛΑΣ είχε ο γεν. γραμματέας εστίασης Θεσ/νικης Επιτροπίδης Μιχάλης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στη σημερινή πρώτη μέρα της εφαρμογής των νέων μέτρων κατά της πανδημίας υπογράμμισε ότι «Από σήμερα οι συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί, ή έχουν νοσήσει μπορούν να μπουν ελεύθερα στην κανονική ζωή σε όλα τα καταστήματα, σε όλα τα μαγαζιά στην εστίαση, παντού» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι απαραίτητοι οι έλεγχοι για τη συνεπή εφαρμογή των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και πρόσθεσε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, πολλαπλασιάζουμε και εντείνουμε τους ελέγχους, ώστε τα μέτρα να εφαρμοστούν άτεγκτα και με απόλυτη δικαιοσύνη».

«Η ΠΚΜ είμαστε εδώ να συνδράμουμε το έργο της ΕΛΑΣ, όπου και όπως χρειαστεί, προκειμένου τα μέτρα αυτά να εφαρμοστούν» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας  και συνέχισε : «Και βέβαια, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σπουδαιότητα και τη σημαντικότητα του εμβολιασμού. Όσο πιο γρήγορα εμβολιαστούμε, τόσο πιο γρήγορα θα κατακτήσουμε τις ελευθερίες που είχαμε στο παρελθόν». Επεσήμανε την ανάγκη να ενταθεί ακόμη περισσότερο η δημόσια συζήτηση και η ενημέρωση από τους ειδικούς, ώστε να απαντηθούν οι όποιες απορίες και ενστάσεις έχουν ακόμη οι πολίτες και να πειστούν για την αξία του εμβολιασμού.

«Χαιρόμαστε, που από σήμερα υπάρχει μια πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, διευκρινίζοντας ότι αυτό συμβαίνει για τους εμβολιασμένους, ή όσους έχουν νοσήσει και πρόσθεσε: «αυτός είναι ο καλύτερος οδηγός, από τη μια επιστροφή στην κανονικότητα, από την άλλη να μη δημιουργήσουμε προβλήματα στην πόλη και στην κοινωνία μας. Προτρέπω,  λοιπόν, τους συνδημότες μου, τους πολίτες, να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού». Σημείωσε, ότι και η δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και με τις άλλες αρχές θα συμβάλει στην εφαρμογή των μέτρων.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του σωματείου της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, Μιχάλης Επιτροπίδης αναφέρθηκε στη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος εδώ και 18 μήνες περιοριστικών μέτρων, με καταστροφικά αποτελέσματα, και απευθυνόμενος στους δύο υπουργούς, επισήμανε τα λάθος περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (απαγόρευση μουσικής και ωράριο ) και με την έντονη αντίδραση και δυσαρέσκεια του, το σωματείο κατάφερε να πιέσει ώστε να επιτευχθεί η άρση των μέτρων και να προβεί η κυβέρνηση σε νέα μέτρα ευνοϊκότερα.

Σημείωσε επίσης, ότι πάνω από το 80% των ανθρώπων του κλάδου είναι εμβολιασμένοι, εκτίμησε ότι με τις προσπάθειες που καταβάλλονται αυτό το ποσοστό θα ανεβεί κι άλλο, ίσως και στο 90%, ενώ τάχθηκε υπέρ των νέων μέτρων και επισήμανε σημαντικά προβλήματα όπως ασάφειες και κενά ως προς τη νομοθεσία π.χ.

  • αν ένα κατάστημα στον υπαίθριο χώρο πρέπει να έχει τις δύο ή τρείς πλευρές του ανοιχτές ,
  • αν ένας πελάτης ανεμβολίαστος χρειάζεται να εισέλθει στο εσωτερικό του καταστήματος είτε για να πληρώσει (pos) , είτε για να επισκεφτεί την τουαλέτα , να μπορεί να το κάνει με τη χρήση μάσκας, ( το αυτονόητο αλλά δεν είναι πουθενά γραμμένο )
  • την κατάργηση της μάσκας στο προσωπικό που είναι εμβολιασμένο και εργάζεται σε αμιγές κατάστημα

και πολλά άλλα θέματα που αφορούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Επίσης, τόνισε ότι το Σωματείο Εστίασης Νομού Θεσσαλονίκης και όλοι οι επιχειρηματίες του κλάδου θα βοηθήσουν και αυτοί από την πλευρά τους, εφαρμόζοντας σωστά τον νόμο για την αποφυγή ενός νέου lock down.

 

Στη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκο, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συμμετείχαν επίσης,

ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης,

ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας,

ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας,

ο γενικός γραμματέας του σωματείου Εστίασης Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης,

ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης,

ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας

ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

και η ηγεσία της ΕΛΑΣ Θεσσαλονίκης.

_______________

___________________________

 

Διαφήμιση:


 

 

ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ(Αίτηση Μέλους) ΔΩΡΕΑΝ κάνοντάς μας πιο ισχυρούς για να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας.

 

                      Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΦΙΛΟΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΕΠΙΤΡΟΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

 

 

 

 

 

Αριστοτέλους 3  Θεσσαλονίκη,  Τ.Κ. 544 53     Τηλ: 2310 943106  & 6983793454

 E-mail: enosiestcafebar@gmail.com      Website: https://www.enosiestcafebar.gr/

Spread the love
/ Χωρίς κατηγορία

About the Author